Om Aurum

Kammerkoret Aurum er et ambisiøst kor fra Trondheim. Koret ble stiftet i 2006 og består av rundt 24 sangere i 20-40-årene. Vi er opptatt av å holde et høyt musikalsk nivå og har et variert og spennende repertoar bestående av både ny og gammel musikk.

Konkurranser og priser

Aurum har gjort det svært bra i både nasjonale og internasjonale korkonkurranser. I oktober 2017 vant vi sakral klasse og blandakor klasse A under NM for kor. Vi fikk i tillegg Komponistforenings hederspris for fremførelse av stykket Kom Fred av Marianne Reidarsdatter Eriksen. I 2015 gjorde vi rent bord under NM for kor i Trondheim, med seier i klassene for sakral musikk og kor A+ (kor på særlig høyt nivå), pluss seier i selveste Grand Prix. Høsten 2014 vant vi både kammerkorklassen og klassen for sakral musikk under International Robert Schumann Choir Competition i Zwickau, Tyskland, med svært høye poengsummer. I tillegg har vi vunnet blandakorklassen under landskonkurransen for kor to ganger, i først 2009 og deretter i 2011 hvor vi i tillegg vant Grand Prix, og vi tok en rekke priser under Praga Cantat i Tsjekkia i 2008.

Samarbeidsprosjekter

De siste årene har Aurum blitt et stadig mer ettertraktet kor for samarbeidsprosjekter. Vi har hatt flere oppdrag med Trondheim Symfoniorkester og Trondheim Vokalensemble. I 2016 var vi med på å sette opp Faurés Requiem, og i 2017 sto Mahlers 2. symfoni på plakaten. Gjennom flere år med forespørsler fra Olavsfestdagene har vi fått utvidet komfortsonen. Vi har vokalisert sammen med Motorpsycho på urframføringen av bestillingsverket "En konsert for folk flest" i 2014, og sunget gjennom en hel natt i Nidarosdomen under John Taveners gigantiske verk "The Veil of the Temple" i 2015. I 2017 fikk vi både improvisere sammen med Eirik Hegdal på John Coltrane's "A Love Supreme", og kore med flere av Norges største artister på salmekvelden i Borggården, under ledelse av Tord Gustavsen. Vi har også samarbeidet med andre kor. I 2017 dro vil til Oslo og holdt konserten Double Trouble med Kammerkoret Nova, mens på hjemmebane har vi bl.a. samarbeidet med Viva og Embla. Flere av de siste årene har vi også deltatt på Ole Dalens julekonserter, der vi har delt scene med både Trondheimssolistene og en lang rekke kjente artister fra både inn- og utland. Vi har deltatt på en støttekonsert for flyktninger i Vår Frue kirke, jubileumskonsert for Rolling Tones, og en konsert i forbindelse med Håkon Gullvågs utstilling «Den bibelske syklus» i Nidarosdomen.

Vi liker å utfordre oss selv og hva et kor kan gjøre, og tar gjerne imot forespørsler om ulike typer samarbeidsprosjekter.

Dirigent Eva Holm Foosnæs

Dirigent Eva Holm Foosnæs Alle kor trenger en musikalsk leder med vilje og evne til å drive ensemblet til nye høyder. Siden august 2012 har Eva Holm Foosnæs dirigert Kammerkoret Aurum, og i henne har vi funnet en dirigent som tenker utenfor boksen, setter seg høye mål, og forventer kvalitet i alle ledd. Eva inspirerer og får koret til å ønske å skinne! Hun er oppvokst i Steinkjer, og har mastergrad i utøvende musikk ved NTNU. Hovedinstrumentet var piano med fordypning i komposisjon. Eva har nylig fullført regional dirigentutdannelse ved NTNU. Inspirasjonskildene hennes er mange og flerfoldige. Hun studerte i Italia våren 2008 (Perugia) med Edgar Alandia (komposisjon) Carlo Arberto Neri (piano) og Constantin Mastroprimiano (kammermusikk). Hun har også hatt et halvt års utenlandsopphold i Tyskland, finansiert av RWE Deas Stipendprogram og Norges Forskningsråd for å studere opera og komposisjon hos Manfred Trojahn. Hun har hatt direksjonsundervisning med Håvard Forvemo, Bodil Egseth, Vivianne Sydnes, Bjørn Sagstad, Tove Ramlo-Ystad og Prof. Rüdiger Bohn. Blant hennes mange musikalske yrkesroller nevnes i fleng frilans pianist, akkompagnatør, coach, kapellmester og komponist. I tillegg til å ha vært involvert som repetitør i utallige operaproduksjoner rundt om i landet har hun vært kunstnerisk leder for Opera di setra og Tylldalspelet. Hun har jobbet som hovedinstrumentlærer ved NTNU institutt for musikk, linje for musikkvitenskap, i 2013/2014. Hun er pianist og musikalsk arrangør for gruppen ”Eva and the baritones” sammen med blant andre sin like talentfulle ektemann og yrkesmusiker Lars Eggen. Eva har omfattende erfaring med sangere. Hun har vært coach og musikalsk veileder for både solister og kor, amatører og profesjonelle. I tillegg vet hun godt hva det vil si å være korsanger selv, etter å ha sunget i damekoret Embla i 10 år og har tatt sangtimer hos Sissel Høyem Aune og Maria Stattin. Vår eminente dirigent har også komponert musikk for scene, blant annet på Trøndelag teater, Opera Trøndelag, Hochschule für Musik Köln og Lillehammer Litteraturfestival. Evas talent og harde arbeid har ikke gått upåaktet hen, og hun har mottatt Nord-Trøndelag Kunstpris, Smn Tæl-stipend, RWE Dea Music program, Sven Revolds minnefond og stipend fra Komponistenes vederlagsfond. Evas nitidige fokus på klangbilde og musikalsk uttrykk har båret frukter også for Kammerkoret Aurum. Et bilde på Evas store musikalske kapasitet eksemplifiseres ved at hun det samme året dirigerte Motorpsycho og Kammerkoret Aurum i Nidarosdomen med stø hånd. Denne dama håndterer skeive taktarter like godt som madrigaler! Hennes evne til å oppnå spennvidde og bredde i musikalsk uttrykk gjør henne til den perfekte leder for et ambisiøst ensemble som Kammerkoret Aurum. Koret vokser stadig under Evas kyndige ledelse, og vi er stolte over å ha en dirigent av hennes kaliber!

Medlemmer

Sopraner

tines bilde
Tine Nordvåg
1. sopran
Lillian Fjell Hassel
1. sopran
Susann Klubben
1. sopran
anettes bilde
Anette Abelsen
2. sopran
Emilie Nicoline Nilsdatter Almaas
2. sopran
Astrid Bjørkøy
2. sopran
Oda Fredriksen
2. sopran

Alter

Anne Grete Nyseter
1. alt
Anna Haukioja
1. alt
helles bilde
Helle Janss Haugli
1. alt
Tone Woie Alstadheim
1. alt
lovelands bilde
Marit Tingstad Husby Loveland
2. alt
janinas bilde
Janina Lamøy
2. alt
ingrids bilde
Ingrid Eggen
2. alt

Tenorer

borgeangs bilde
Børge Angell-Petersen
1. tenor
Ålve Egilsønn Moe
1. tenor
Simon Jarl Brasøy Fjeldvær
1. tenor
lervags bilde
Karl Yngve Lervåg
2. tenor
davids bilde
David Aleksander Nilsen
2. tenor
John Henrik Møllerhagen
2. tenor

Basser

monss bilde
Mons Ensrudhagen
1. bass
Aasmund Børli Sivertsen
1. bass
Knut Aasgaard Øien
1. bass
arnemarts bilde
Arne Martin Aurlien
2. bass
Mons Andreas Nyquist
2. bass
Jonas Kjeldsen
2. bass